Deze week test ik één van de mooiste fietsen uit in de reeks: een Achielle! Ik haal de fiets op in Fietsen De Geus Berchem bij Michaël. Nu iets meer over Achielle: het is een familiebedrijf uit West-Vlaanderen. Ze groeiden uit van framebouwer tot volwaardig fietsenmaker. Leuk weetje: ze zijn het laatste bedrijf dat nog frames produceert van volledig Belgische makelij.

  • Geïnspireerd op de pistefiets van de jaren 30
  • Twee versnellingen van SRAM
  • Urban pathracer, klaar voor de stad
  • Naked uitvoering vs. Deluxe uitvoering (mét spatborden, zijstandaard,…)
  • Deze “Saar” heeft een prijs van €840
  • Volledig stalen frame

 

Ook Christian is trotse eigenaar van een Achielle. Hij kocht een Sam bij Fietsen De Geus en is daar sindsdien ook enorm tevreden van. Na zelf wat opzoekwerk te verrichten ging hij de fiets samenstellen in de winkel.

“Ik ben heel erg tevreden van het merk. Het is een prachtige fiets en bovendien ook een heel stevig frame.”
Christian

De fietsen krijgen telkens een jongens- en meisjesnaam en zijn zo leuk ingedeeld in koppeltjes! Ik mag op stap met de “Saar” (zusje van Sam) en ik ben al meteen verliefd op het design van de fiets. Met een zadel en stuur van Brooks is de fiets een echt plaatje! Het leuke aan deze fiets vind ik ook vooral zijn versnellingen van SRAM.

Deze Automatix wordt niet bediend met de hand maar schakelt automatisch naar de hogere versnelling bij voldoende snelheid. Geen overbodige kabels en heel handig in gebruik, zeker wanneer je in de stad rijdt. De fiets rijdt enorm vlot en de dikte van de banden zijn ideaal voor in de stad (denk aan de vele kasseien en tramssporen…)

Het leuke aan deze fietsen is dat je ze helemaal zelf kan samenstellen. Ze hebben hele leuke kleuren die je kan kiezen voor het frame. Je kan eveneens het aantal versnellingen kiezen, het soort remmen, het zadel en zelfs de kleur van je ketting. Benieuwd naar hoe het werkt? Kijk dan zeker eens naar de Achielle Bike Builder. Hier kan je meteen aan de slag om je droomfiets te maken!