Tegenwoordig kan je in de stad je fiets best goed op slot doen. Een goed en stevig slot is dus zeker aan te raden bij uw (nieuwe) fiets. Een stevige ketting die je in combinatie met je wielslot kan gebruiken of een stevig ovaalslot dat niet te kraken is? Zolang je maar met een gerust hart de fiets even alleen kan laten. We hebben bij ons in de winkel een uitgebreid assortiment goede sloten zodat we perfect kunnen zien welke veiligheidsbehoeften uw fiets nodig heeft. Kom dus gerust eens tot in de winkel en dan kunnen we, op maat van uw fiets, het juiste preventie-advies geven.

In Mark Store werken we vooral met de sloten van Abus.

Hieronder geven we jullie alvast een aantal tips om kans op fietsdiefstal te verkleinen.

  • Vermijd ten allen tijde dat uw fiets tijdens de nacht buitenstaat
  • Zet je fiets niet alleen op slot, maak hem ook echt ergens aan vast. Veranker hem dus aan een vast voorwerp (bijvoorbeeld: boom of verlichtingspaal).
  • De zin om te stelen kan al snel verdwijnen, als de dief in een oogopslag kan zien dat het kraken van je slot een tijdverslindende opdracht is. Kies dus voor een afschrikkend slot dat extra dik is.
  • Probeer je fiets ergens te stallen waar veel passage is, zo heb je extra sociale controle.
  • Ook al spring je maar even binnen bij de bakker of de slager, zet je fiets steeds op slot. Zelfs voor een korte halte kan het gebruik van een hoefijzerslot niet volstaan.
  • Maak je fiets nooit vast via het voorwiel, want dan loop je het risico dat je enkel nog je wiel aan het slot terugvindt. Maak je fiets liever vast via het frame of het achterwiel.
  • Laat niets achter in fietstassen of op de bagagedrager. Neem alles mee wat niet vast zit, zoals een fietspomp, drinkbus, snelbinder…
  • Laat je fiets graveren of labelen. De politie graveert dan je rijksregisternummer in het frame van je fiets, of plakt er een sticker op met dit nummer. Beide methoden zijn zeer moeilijk te verwijderen. Aan de hand van dit nummer kan de politie teruggevonden fietsen terugbezorgen aan de rechtmatige eigenaar.

Abus