Een zadel is één van de belangrijkste onderdelen als we het hebben over het rij-comfort. Een zadel kiezen blijft een zeer persoonlijke keuze en moet daarnaast ook goed afgetoetst worden aan het soort gebruik. Wij gaan de uitdaging aan om er voor te zorgen dat u geen pijnlijk achterwerk krijgt. Daarom hebben we er voor gekozen een ruim assortiment samen te stellen zodat we helemaal uw zadel kunnen vinden.

Selle Royal

We hebben Standaard-zadels, smalle sportieve zadels, gel-zadels, gespleten punt-zadels, puntloze-zadels, …
Bij die zadels kiezen we vooral voor Selle Royal. Een echte pionier onder de zadel-producenten.

Brooks

Daarnaast geloven we ook heel erg in de prachtige lederen zadels van Brooks. Sinds 1866 worden deze zadels handgemaakt in Engeland. Meer dan 150 jaar ervaring resulteert in leren zadel die garant staan voor blijvend comfort, koelte bij warm weer, stijl en duurzaamheid. Het is een zadel dat zich na een korte tijd  volledig aanpast aan uw achterwerk, daardoor kunnen we bijna spreken over een op maat gemaakt zadel.

De site van de fabrikant kan u hier bekijken: www.brooksengland.com/catalogue-and-shop/full-range/
Het uitgebreide assortiment zorgt ervoor dat er voor elke soort gebruiker een zadel is. Van dit assortiment proberen we het courantste deel op stock te hebben als “Very Destinguished Dealer.

De rest van hun gamma kunnen we bestellen en wordt zeer vlot geleverd. Niet te lang wachten dus om op je favoriete zadel te springen.

Brooks Race

Sportief? Stuurhoogte is iets lager als zadelhoogte.

Dit zijn de sportievere zadels van Brooks, dat wil zeggen dat ze smaller zijn achteraan het zadel. De dames zadels zijn iets korter en worden aangeduid met de ‘s’ van small.

Brooks Trekking

Trekking? Stuurhoogte komt ongeveer overeen met zadelhoogte.

Dit zijn de iets comfortabelere zadels voor de langere fietstochten. Maar ook niet te breed omdat je anders voortdurend met je benen sleept tegen het zadel. Vering mogelijk voor extra comfort.

Brooks Stad

Stad? Stuur staat een stuk hoger als het zadel.

Doordat je stuur hoger staat ga je veel meer druk zetten om de achterzijde van je zadel. Hierdoor is het belangrijk dat je een voldoende breed zadel hebt. De stads-zadels zijn standaard uitgerust met vering, comfort gegarandeerd!

Brooks Heavy Duty

Heavy Duty? Voorzien van bijkomende veren.

Dit zijn de zadels met het maximum aan comfort. Vaak gemonteerd op iets ‘bombastischere fietsen’ of voor meer ‘gewichtigere fietsers’.