De Vakantiefietser:  FIETSCAFÉ 2

Datum: 25/10/2018 -> 19:30 tot 22:00

Contact e-mail:  activiteiten@vakantiefietser.be

Locatie: Fietsen De Geus, Marnixplaats 4, 2000 Antwerpen
www.fietsendegeus.be

Na de eerste editie, nu het 2-de Fietscafé !
Het idee is simpel: ten huize van een fietshandelaar, ongedwongen sfeer, kleine groep, hapje en een drankje, gratis, veel tijd tot napraten, gewoon niet te missen!

Marokko : ontdekkingstocht van de Atlas tot de Sahara.
Kristof de Groof en Inge Caplier

De afgelopen drie jaar verloren Inge en Kristof hun hart aan het betoverende Marokko en haar eindeloze woestijnen, groene oases en weidse berglandschappen.

De reis begint in de havenstad Tanger. In Marrakesh worden ze gefascineerd door acrobaten en slangenbezweerders op het Jemaa el Fna en in Fez, de oudste middeleeuwse stad van de islamitische wereld, verdwalen ze in de smalle steegjes en drukke bazaars van de medina. Chefchouen, de parel van het Rif-gebergte, verrast hen met zijn authentieke karakter in witte en blauwe tinten.

De grootste charme van dit land vind je echter niet op de kaart, maar langs de onverharde wegen en verlaten passen. Zo fietsen ze door de Dades kloof langs de weg van 1000 kasbahs. In Merzouga trappen ze langs de immense zandduinen. In de Atlas zoeken ze dan weer de hoogste passen op alwaar ze overnachten in gastvrije Berberdorpen. De presentatie bevat naast de eigen indrukken ook praktische informatie aangaande vervoer, overnachten en route.

OVER DE SPREKERS

Zowel Inge als Kristof spendeerden sinds jongsaf al meer tijd op de fiets dan eraf. Op een mooie voorjaarsdag in juni ontmoeten ze elkaar voor het eerst als ze hun tentjes opzetten in een vergeten hoek van de Kempen. Sindsdien ontdekken ze samen Europese en meer exotische bestemmingen op twee wielen en één tentje.

http://www.worldtrippin.be

Dit evenement is afgelopen, je kan je er niet meer voor inschrijven.