Een fiets die in de stad is geboren

De unieke Brompton vouwfiets is in 1975 door Andrew Richie in zijn flat in South Kensington, Londen, tegenover het Brompton Oratorium ontworpen en gebouwd. Brompton maakt zijn fietsen nog steeds in Londen, waar er 45.000 per jaar worden gebouwd. Brompton is hiermee de grootste fietsenfabrikant van het Verenigd Koninkrijk.

Stel jouw ideale Brompton vouwfiets samen

“Fietsen De Geus staat al jarenlang gekend voor z’n zeer persoonlijke aanpak, gebaseerd op een ervaren, gedreven en gepassioneerd team adviseurs. Daarbij is het bijvoorbeeld heel belangrijk dat we de juiste merken voor jullie weten uit te kiezen. Naast allerlei merken in ons breed assortiment geven we vaak de voorkeur aan onze Custom Built Brompton fietsen, écht een fiets op maat voor jou. Speciaal gemaakt voor jou, jouw soort van gebruik, zithouding, smaak, …

Je kan hieronder al eens zelf jouw Brompton vouwfiets beginnen kiezen en samenstellen, maar maak zeker een afspraak met één van onze adviseurs, zodat we samen jouw droomfiets kunnen samenstellen.

Maak een afspraak

A-dealerschap voor Brompton

Al sinds de prille opkomst van vouwfietsen zagen we het grote potentieel van dit soort fietsjes bij De Geus. Brompton is nog steeds dé referentie voor vouwfietsen. Vandaag wordt de vouwfiets steeds populairder, zowel bij de doorwinterde pendelaar als bij de occasionele dagtoerist.

Een vouwfiets is in Antwerpen dé ideale aanvulling op uw persoonlijke mobiliteit. Je maakt je verplaatsingen efficiënter door ze (deels) af te leggen per plooifiets/vouwfiets. Bijvoorbeeld door je wagen aan de rand van een stad te laten staan en de binnenstad per fiets te betreden. Of door je traject voor en na een treinstation met je eigen fiets te kunnen afleggen. Ben je geen pendelaar? Een dagje naar zee met een vouwfiets in de koffer van de wagen en je kan heerlijk fietsen op verplaatsing!

De belangrijkste punten van een vouwfiets zijn compactheid, rijgenot, persoonlijke afstelling en gebruiksvriendelijkheid. Dit zijn net de eigenschappen waar Brompton zich onderscheidt van de concurrentie. De unieke, gepattenteerde vouwtechniek is snel, eenvoudig en degelijk.

De Brompton vouwfietsen zijn al meer dan 25 jaar ongeëvenaard. Brompton is dé referentie voor wie een fiets zoekt die zich klein laat opvouwen tot een draagbaar pakket en daarnaast ook nog eens rijdt zoals een volwaardige fiets. Die twee eigenschappen resulteren in een vervoersmiddel dat vrijheid en onafhankelijkheid hoog in het vaandel draagt. Geen beperkingen meer!

In de beginjaren trok Brompton vooral de aandacht van liefhebbers van technische hoogstandjes. Gaandeweg geraakte ook het grote publiek in de ban van de fantastische rij- en vouweigenschappen. Je kan bijna stellen dat wie echt een goede vouwfiets zoekt, uiteindelijk toch bij Brompton terecht komt. We zijn dan ook heel blij dat Fietsen De Geus het A-dealerschap voor Brompton verworven hebben.

Wat betekent dat A-dealerschap voor De Geus

 • Een uitgebreide voorraad fietsen zodat we vlot kunnen leveren
 • Een volledige stock aan onderdelen voor snelle depannage indien er zich een defect voordoet
 • Een jarenlange ervaring met het product
 • Brompton techniekers
 • Brompton vervang-fiets tijdens uw panne
 • Een uitzonderlijke service van A tot Z: van uitgebreide begeleiding van uw keuze tot volledige en overzichtelijke uitleg van het vouwproces.

Ons principe: “U moet de Brompton kunnen vouwen als u buitengaat!

Waarom kiezen voor een Brompton?

 • Het is de meest compacte vouwfiets die het rijgedrag en rijcomfort van een gewone, en zelfs van een sportfiets evenaart.
 • Het sublieme vouwsysteem is geniaal in zijn eenvoud én is uiterst gebruiksvriendelijk.
 • Ook na jarenlang intensief gebruik zijn de scharnierpunten van een Brompton nog steeds vrij van speling. Een Brompton blijft dus perfect baanvast.
 • Nog steeds vindt zowel de framebouw, als het volledige montageproces, in Engeland plaats. En ook de ontwerpafdeling, onder leiding van geestelijke vader Andrew Ritchie, blijft verbazen door zijn vernieuwende ideeën.
 • Aan alles is gedacht. Brompton beschikt bijvoorbeeld over een uniek systeem om bagage te vervoeren; de telescopische zadelpen is handig voor wie groter of zwaarder is dan gemiddeld; de transportwieltjes maken het mogelijk een opgevouwen Brompton gemakkelijk te verplaatsen, zelfs als boodschappen-caddy in de supermarkt; enz.

Veiligheid + compact + lichtgewicht + elegant + vrijheid = BROMPTON